viernes, 23 de abril de 2010

Concurs: SES de Masquefa


La proposta recollida en aquest projecte harmonitza les peculiaritats de l’emplaçament (entorn físic, social, cultural i mediambiental) amb les volicions específiques del programa exigit pel Departament.

Els nostres objectius principals han sigut:

- Emprar solucions tècniques funcionals.

- Assolir un edifici amb un cost de manteniment el més baix possible.

- Treure avantatge de l’emplaçament per a aportar una dosi d’innovació i peculiaritat a la proposta.

- Que la configuració de l’edifici permeti la seva màxima adaptació a les necessitats derivades del seu ús.




El projecte es situa en un solar a l’extrem sud del nucli urbà del municipi de Masquefa, al llarg del carrer Rogelio Rojo, carrer sensiblement pla que presenta una doble curvatura i que és la única llinda del mateix que dona a façana, ja que la nord dona a un espai enjardinat, i les altres dues donen a altres solars dins de la mateixa illa.

El solar presenta una plataforma plana al nord, però amb el començament d’un pendent pronunciat en l’extrem sud. Aquest és un solar net d’edificacions i, per la seva topografia, presenta unes mides molt contingudes en relació al programa que es proposa situar-hi.

La solució proposta preveu la implantació de l’edifici resolta mitjanament una façana contínua i permeable alineada amb al carrer Rogelio Rojo i dos cossos de major altura que s’obren al entorn verd al sud del solar. Els edificis de PB+II es situen perpendicularment al carrer i es van i obrint dins del solar per tal d’optimitzar ventilacions, vistes i orientacions.

A la planta baixa es situen els usos més comuns, com l’administració i les aules específiques i a les plantes P1 i P2 les aules. Es proposa utilitzar el sostre de la planta baixa com a terrassa amb vistes a la zona natural. Els usos de aquest espai privilegiat per l’exposició a sud son la zona jocs i de recreo per els alumnes de ESO.

Per tal de permetre en les millors condicions possibles la futura ampliació, s’ha previst la construcció d’un allargament del bloc sud, aquesta obra es podrà executar sense afectar al funcionament del centre ja que es pot tancar per a l’obra una part del pati amb un accés per la façana nord per l’accés de vehicles de l’Avinguda Maresme.



No hay comentarios:

Publicar un comentario